..............................................................................ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

απόδραση
, ή δραπέτευση, χαρακτηρίζεται η πράξη κρατούμενου ή φυλακισμένου που ενδεχομένως να επιχειρήσει, ή έχει επιχειρήσει, προκειμένου ν΄ ανακτήσει την ελευθερία του.... Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.............................«Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά», Ρήγας Φεραίος Βελενστινλής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Σε αυτό το εστιατόριο πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί

Σε αυτό το εστιατόριο πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί
Μία δράση που μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα!
Το εστιατόριο "Robin Hood" (Ρομπέν των Δασών) στο κέντρο της Μαδρίτης την ημέρα προσφέρει στους πελάτες του πρωινό και μεσημεριανό και το βράδυ ανοίγει μόνο για τους άστεγους, παρέχοντας δωρεάν δείπνο. 
Το πρωτοποριακό αλληλέγγυο εστιατόριο αποτελεί ένα ζεστό καταφύγιο για τους άστεγους και τους φτωχούς, που βρίσκουν κάθε βράδυ ένα στρωμένο τραπέζι με λουλούδια, ωραία ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και ένα ζεστό δείπνο.
Την δράση αλληλεγγύης υποστηρίζει η τοπική οργάνωση Mensajeros de la Paz (Αγγελιοφόροι της Ειρήνης), ενώ οι πελάτες σχηματίζουν ουρές και περιμένουν σε λίστα αναμονής για να εξυπηρετηθούν.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς φτώχειας στην Ισπανία της ανεργίας, τρώνε δωρεάν κάθε βράδυ στο εστιατόριο, από τα έσοδα που συγκεντρώνει η πρωινή βάρδια. 
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου